• Short title article: 633 000 eura

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne Republike Hrvatske (RH) politike poziva lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLRS) BiH i/ili javne ustanove u području socijalne skrbi, organizacije civilnog društva i vjerske zajednice koje djeluju u području socijalne skrbi s ciljem pružanja potpore u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice.

U pozivu su navedene Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Posavska, Hercegovačko-neretvanska županija, Županija Središnja Bosna, Zeničko-dobojska županija, Tuzlanska županija, Sarajevska županija, Banja Luka, Derventa, Prijedor, Bosanski brod i Brčko distrikt, priopćeno je iz navedenog ministarstva.

Ciljevi poziva su pružanje potpore Hrvatima u BiH u svrhu razvoja lokalne zajednice, socijalne revitalizacije, osnaživanja područja naseljenih pripadnicima hrvatskog naroda, socijalni razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga i ulaganja u lokalnu javnu infrastrukturu, opremanja, izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata društvene, javne i socijalne namjene.

Također, cilj je jačanje kapaciteta pružatelja socijalnih usluga u svrhu razvoja, širenja, regionalne ravnomjernosti i dostupnosti visokokvalitetnih institucijskih i izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ranjive skupine, kao i jačanje prekogranične suradnje s ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave s područja Republike Hrvatske.

Za provedbu poziva ukupno je osigurano 633.000 eura, a rok za podnošenje prijava teče od dana objave poziva i traje do 2. kolovoza 2023. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok