• Short title article: I udari vjetra

Uz grmljavinske oblake su mogući i jaki udari vjetra.

U Hercegovini, na istoku, sjeveroistoku i dijelu središnje Bosne jutros je sunčanije. U ostalim područjima Bosne je pretežito oblačno vrijeme. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima ima i magle. Na području Krajine lokalno je palo malo kiše.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 12; Drvar, Ivan-sedlo i Široki Brijeg 16; Bugojno i Sokolac 17; Bihać, Livno, Sarajevo i Srebrenica 18; Sanski Most 19; Gradačac, Prijedor, Zenica i Zvornik 20; Banja Luka, Doboj, Trebinje i Tuzla 21; Stolac 22; Bijeljina, Mostar i Neum 23 stupnja.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežito oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padalina na jugu. Vjetar slab, u Bosni većinom sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 33 stupnja.

U Sarajevu sunčanije prijepodne. Pljuskovi s grmljavinom su mogući u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok