• Short title article: Od 10 do 15 feninga

Blagi, ali konstantan rast cijena goriva počeo se bilježiti od lipnja, a do danas iznosi od 10 do 15 feninga.

Cijene goriva na benzinskim crpkama diljem BiH nastavljaju blagi, ali konstantan rast koji se počeo bilježiti od lipnja.

Prosječne maloprodajne cijene naftnih prerađevina u Federaciji BiH u petak su za premium bezolovni benzin (95) iznosile 2,65 KM po litri, a za dizel (10 ppm) 2,61 KM. To je rast cijena goriva za 10 - 15 feninga u odnosu na one od prije 15 dana, piše Klix.

Kada je riječ o rasponu maloprodajnih cijena naftnih prerađevina na benzinskim crpkama u FBiH, one su u kontekstu bezolovnog benzina 95, BAS EN 228 - BMB 95 bile od 2,46 do 2,86 KM po litri, a dizela BAS EN 590 (10 ppm) od 2,41 do 2,81 KM po litri. Iz Grupacije za promet naftom i naftnim prerađevinama Gospodarske komore RS-a istaknuli su kako i u idućem razdoblju vozači mogu očekivati nove korekcije te da će cijena eurodizela gotovo sigurno porasti iznad 2,60 KM po litri.

Rast je konstantan od 1. lipnja ove godine, a distributeri prilagođavaju cijene goriva u Crnoj Gori (2,81 KM), Sloveniji (2,99 KM), Hrvatskoj (2,76 KM). - Htjeli ili ne, i naši distributeri će morati svoje cijene prilagođavati ovima jer ne smiju dopustiti da ugroze svoje poslovanje. Zbog toga treba očekivati da u idućim danima dođe do novih korekcija naviše zbog sve većih ulaznih troškova, odnosno rafinerijskih cijena. Do kojeg iznosa, zaista je teško licitirati - istaknuo je predsjedatelj Grupacije Đorđe Savić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok