• Short title article: Gradačac

Do sada je uhićeno oko 40 osoba koje su tijekomkom prijenosa uživo na Instagramu podržavali pomahnitalog ubojicu Nermina Sulejmanovića koji je u krvavom pohodu brutalno ubio tri osobe - nevjenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, te Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani.

Ranjeni su policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković, kao i Harisa Onder, supruga Džengiza Ondera. Prema posljednjim informacijama, Harisa Onder se u nalazi u teškom stanju.

Uživo prenosio ubojstvo

Pomahnitali ubojica Sulejmanović je uživo prenosio brutalno ubojstvo nevjenčane supruge. Još više zastrašujuće je bilo to da su ga brojni ljudi podržavali.

Kako je za Avaz rekao Ramo Isak, ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, provode se aktivnosti na evidentiranju pojedinaca.

- Direktor FUP-a informirao me da odsjek za Cyber kriminal FUP-a već provodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubojstvo i ubojicu - rekao je Isak.

Objave na drugim društvenim mrežama

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, FUP će u suradnji s naležnim tužiteljstvom početi postupak lociranja i dokumentiranja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali potporu, veličali ubojstvo i ubojicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok