• Short title article: Nož pod vrat

Župnika župe sv. Petra i Pavla u Kaknju don Žarka Vujicu tijekom protekle noći napao je maskirani razbojnik, prijetio je pri tome nožem kojega je stavljao pod svećenikov vrat.

Kako je za Večernjak potvrdio svećenik, nasilnik ga je nakon upada u prostorije u kojima boravi najprije svezao, te je zatim opljačkao izvjestan iznos novca i drugih dragocijenosti. Prijetio je da će ga ubiti ukoliko pozove pomoć. Svejedno, velečasni je to brzo učinio nakon što je napadnut i u pomoć mu je priskočio susjed, a zatim i policija. Unatoč šoku, velečasni Vujica je jutros služio dvije mise za vjernike u Kaknju. Svoju potporu svećeniku izrazio je i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević. 

Vrhbosanska nadbiskupija izrazila je žaljenje zbog ovog nemilog događaja u kojemu je župnik Vujica proživio veliku neugodnost u kojoj je u opasnosti bio i njegov život te se nada da će nadležni učiniti sve kako bi se napadač identificirao i priveo licu pravde.

Podsjećanja radi ovo nije prvi napad koji se dogodio u župi Sv. Petra i Pavla u Kaknju jer je 30. rujna 1996. pored zgrade župnog Caritasa u blizini crkve i župne kuće mučki, ubodima nožem, ubijena s. Danka Jurčević.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok