• Short title article: Prognoza

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a poslijepodne pretežito oblačno.

U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljusak je moguć u zapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje, a tijekom noći na jugu i jugozapadu. Intenzivnije padaline u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu sutra sunčano uz postupno naoblačenje poslijepodne. U drugom dijelu dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stupnjeva.

Danas je prevladavalo sunčano vrijeme, uz postupno naoblačenje tijekom poslijepodneva. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove je bilo magle.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva; Sokolac 22; Ivan Sedlo 24; Bihać, Livno, Srebrenica 25; Bugojno, Sanski Most 26; Neum, Prijedor, Sarajevo, Tuzla, Zvornik 27; Banja Luka, Doboj, Drvar, Trebinje 28; Bijeljina, Zenica 29; Široki Brijeg, Stolac 30 i Mostar 31 stupanj, saopćeno je iz FHMZ-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok