• Short title article: Iznadprosječne temperature

Pravu zimu, veće minuse i obilne snježne oborine možemo gledati samo na fotografijama.

Pravu zimu, veće minuse i obilne snježne oborine možemo gledati samo na fotografijama. Jačanjem zapadnih vjetrova preko Atlantika pokreće se zonala. Sudbinu će nam krojiti duboke atlantske ciklone koje će prema Europi donositi toplu zračnu masu. Tako da, osim kratkotrajnih i blažih zahladnjenja, kao do sada, na nešto ozbiljnije po pitanju zime morat ćemo pričekati, navode meteorolozi sa stranice BHMeteo. Prenosi Večernji list.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežito oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje naoblake tijekom dana. U Hercegovini će biti pretežito sunčano. U središnjim, istočnim i zapadnim područjima Bosne povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od -2 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 11 °C. U nedjelju pretežito sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu do 12 °C. U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežito sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C. U utorak će biti pretežito sunčano u cijeloj Bosni i Hercegovini. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

Prema srednjoročnoj prognozi do 29. prosinca, koju je izradio Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine, stabilno i suho vrijeme uz umjerenu naoblaku prognozira se početkom sljedećeg tjedna, 18. prosinca). U Bosni je moguća magla, osobito u kotlinama i duž riječnih tokova. Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima, očekujemo nove oborine u Bosni i Hercegovini. U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. prosinca do kraja prognoznog razdoblja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok