Monitoring vijeća EU za pitanje IPA fondova donijet će 9. prosinca odluku o uskraćivanju 47 milijuna eura namijenjenih BiH ukoliko do tada ne bude postignut dogovor o provođenju odluke Suda u Strasbourgu u predmetu "Sejdić-Finci", rekao je šef Odjela za politička pitanja i odnose sa javnošću u Izaslanstvu EU u BiH Jurgis Vilcinskas.

Obraćajući se članovima Zajedničke komisije za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH, Vilcinskas je pojasnio da je riječ o sredstvima pretpristupne pomoći EU za BiH za oblasti transporta, neizravnih poreza, infrastrukutre, malih i srednjih poduzeća, zatvorski sektor, kao i sredstvima namijenjenim Parlamentarnoj skupštini BiH.

Vilcinskas je rekao da će, ukoliko ne bude dogovora o mehanizmu koordinacije prema EU, biti upitno otvaranje razgovora sa BiH o programiranju paketa IPA-dva, što bi značilo gubljenje oko 100 milijuna eura godišnje za BiH. 

Agencije

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH