• Short title article: Ponovno najbrži!

Ovogodišnji slogan Ponovno najbrži vezan je uz nagradu kompanije Ookla za najbržu mobilnu mrežu u BiH u 2023. godini.

HT Eronet i ove se godine može pohvaliti iznimno uspješnim nastupom na 25. jubilarnom Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2024, i to pod sloganom: Ponovno najbrži! Zajednička je to ocjena i poslovnih partnera, posjetitelja te sajamskog ocjenjivačkog suda koji je HT Eronetu dodijelio posebno priznanje – zahvalnicu za promociju gospodarstva i doprinos organizaciji 25. sajma i to za uspješno predstavljanje novih usluga i mobilnih telefona.

Podsjetimo. Sajamski je nastup HT Eroneta obilježila promocija novih usluga i uređaja, potpisani su novi ugovori, promovirani društveno-odgovorni projekti, a izložbeni je prostor ove tvrtke bio mjesto dragih susreta i poslovnih razgovora.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i predsjednik Uprave HT Eroneta dr. sc. Goran Kraljević potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji za razvoj rješenja temeljenih na platformi za nadzor okolišnih parametara s ciljem podrške pametnim gradovima. „Sukladno potpisanoj suradnji, razvijena je nova ICT usluga, konkretno web aplikacija za mapiranje turističkih resursa MapApp koja omogućava označavanje najvažnijih odredišta i znamenitosti s važnim informacijama namijenjenim turistima i posjetiteljima“, kazao je predsjednik Uprave HT Eroneta dr. sc. Goran Kraljević. Ovaj se pilot projekt radi u suradnji s Gradom Mostarom, a aplikacija je prezentirana turističkim zajednicama Čitluka i Ljubuškog.

Članica Uprave i izvršna direktorica za marketing i prodaju mr. sc. Sanja Primorac Brkić predstavila je uslugu Event WiFi. „Namijenjena je poslovnim korisnicima koji imaju potrebu za WiFi uslugom prilikom organiziranja sajmova, kongresa, konferencija i ostalih privremenih skupova. Event Wi-Fi mreža je alat za organizatore koji žele podići kvalitetu svakog događaja, a ujedno omogućava dodatnu promociju.

Poslovnim je korisnicima predstavljena i usluga Call Management centar, a posebnu su pozornost privukli novi uređaji iz HT Eronetove ponude: revolucionarna Xiaomi 14 serija telefona s posebnim naglaskom na impresivni Xiaomi 14 Ultra, te Samsungovi mobilni uređaji nove A serije: Galaxy A35 i A55.

Tijekom sajma, u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, promovirana je i društveno-odgovorna kampanja „Glavu gore! STOP korištenju mobitela u prometu!“,  te, u suradnji sa SUMIT-om, predstavljeni pobjednici SUMIT hackatona kroz izravnu prezentaciju rješenja i interakciju sa zainteresiranim korisnicima. Hackaton je bio posvećen razvoju pametnih eBicikala i naprednih robotskih tehnologija.

S Maticom hrvatskom Mostar potpisan je Ugovor o generalnom sponzorstvu manifestacije Mostarsko proljeće, koja ove godine počinje 25. travnja izložbom „Sofija Naletilić Penavuša“. 

„HT Eronet i ove je godine ponosni sponzor jedne od najdugovječnijih kulturnih manifestacija na ovim prostorima. Potporom Matici hrvatskoj Mostar potvrđujemo da gospodarstvo i kultura itekako mogu zajedno djelovati, rasti i doprinositi zajednici“, kazao je predsjednik Uprave dr. sc. Goran Kraljević.

Gaming i zabava

I ove je godine posebno živo bilo u HT Eronetovu gaming kutku; tijekom sajma održana su dva gaming turnira i to PlaystationEA 24 turnir i Gran Tourismo 7. Mlade je gamere HT Eronet obradovao vrijednim nagradama. HT Eronet bio je i sponzor sajamskog zabavnog programa na glavnoj pozornici u paviljonu 1, a pobjednicima Pub kviza popularnog Dominika Udženije također su osigurane bogate nagrade.

Sajam gospodarstva - mjesto dragih susreta i poslovnih prilika 

Sajam je bio i mjesto brojnih susreta i poslovnih razgovora, konferencija, panela. I izložbeni prostor HT Eroneta posjetili su mnogi dužnosnici, poslovni gosti i partneri. Između ostalih: predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, zastupnici Zdenko Ćosić, Darijana Filipović, Marinko Čavara; eurozastupnica Željana Zovko, predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, federalni premijer Nermin Nikšić, ministri u Vladi Federacije BiH Andrijana Katić, Sanja Vlaisavljević, Nasiha Pozder, Vedran Škobić, Toni Kraljević; gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić; predsjednica Matice hrvatske akademkinja Ljerka Ostojić...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok