– Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovijesti i koji je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina – rekla je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za bosanskohercegovačku televiziju BHT1.

Dodala je da joj smeta izraz "građanke i građani" koji, kako je objasnila, smeta ljudima na selu koji smatraju da ih se time isključuje.

Grabar-Kitarović rekla je da postoje razni načini unutarnjeg uređenja BiH te da to nije nužno treći entitet. Zamolila je da se prestane govoriti da se ona zalaže za treći entitet jer "to ne odgovara istini". Rekla je da u Republici Srpskoj "nema povratka Hrvata koji bismo voljeli vidjeti" te da se veseli razgovoru s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom kako bi razgovarali o konkretnim problemima i pitanjima.

– Ja svesrdno želim Srbiji da krene putem članstva u Europskoj uniji – rekla je Grabar-Kitarović, naglašavajući i kako bi voljela da Srbija riješi pitanje položaja hrvatske manjine. Rekla je kako je samostalnost Kosova realnost.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok