Borjana Krišto

Komentirajući napuštanje zastupnika SNSD-a sa sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon što nije usvojen njihov prijedlog da se u dnevni red uvrsti točka o smjeni predsjedatelja Zastupničkog doma Šefika Džaferovića, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto (HDZ BiH) kazala je da svaka stranka ima prvo inicirati određene prijedloge.

“Nije mi drago da se događa takva atmosfera u državnom Parlamentu, prvenstveno zbog onih koji su nas birali, ali mi na to ne možemo utjecati”, kazala je Krišto. Nada se da će svi zajedno ipak izgraditi povjerenje u interesu građana BiH.

U tom smislu, zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Nikola Lovrinović (HDZ BiH) je kazao da zastupnici SNSD-a imaju legitiman stav koji je u skladu s poslovnikom.

“Oni su ozbiljan Klub koji smatra da Džaferović ne može predsjedavati s takvim teretima na leđima”, poručio je Lovrinović.

Komentirajući ukidanje “bijelog kruha”, odnosno Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Klub zastupnika SBB-a, Krišto je kazala da je HDZ BiH uvijek za uštede, ali da se one ne mogu postići kao što je navedeno u ovom prijedlogu zakona.

“Ovaj prijedlog nije za uštede i u njemu se nigdje ne govori gdje bi se ta sredstva usmjerila. To nije sistemski zakon, već je populistički”, kazala je Krišto.

Dnevni list

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok