Možda ste već čuli da će iduće sedmice opet padati snijeg i da će biti jako hladno. Snijega će doista vrlo vjerojatno biti sredinom iduće sedmice, i to nešto više u BiH i u Srbiji.

Koliko će biti snijega i koliko hladno će biti još ćemo vidjeti idućih dana, no jedno je sigurno: snijeg početkom trećeg mjeseca nije rijetkost.

Veljača i ožujak su poznati po svom promjenljivom vremenu, objavila je televizija N1.  Budući da je dio veljače doista bio lijep (sunčanih je dana bilo u većem dijelu regije između 6. i 10.) možemo računati na to da će snijega još biti.

Oblaka je nad nama dosta te i dalje iz njih pada mjestimična kiša, a u srednjoj i jugozapadnoj Bosni pada i mjestimičan snijeg. Tijekom dana, oborine će postupno prestajati, već ujutro na zapadu i duž većeg dijela obale, oko podneva i u Podravini i Hercegovini, poslijepodne u cijeloj Hrvatskoj i BiH, a najkasnije u Banatu i istočnom Podunavlju.

U noći se očekuje daljnje kidanje naoblake, a po nekim nizinama stvorit će se i magla.

Vjetar u početku još povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni, duž obale umjerena bura s jakim udarima. U drugom dijelu dana očekuje se smirivanje vjetra, najprije na zapadu i sjevernom Jadranu, a zatim i na istoku i jugu regije.

Danju će temperatura biti slična jučerašnjoj ili samo malo viša. Maksimumi se u Gorskom kotau i Lici te u Bosni očekuju od 3 do 7, drugdje od 8 do 13 stupnjeva.

Vrijeme u petak, subotu i nedjelju

U petak će u prvom dijelu dana vrlo vjerojatno biti i dosta sunca. Poslijepodne se očekuje novo jače naoblačenje, a do kraja dana s jugoistoka i nove oborine. Vjetar će biti slab, a dnevna temperatura malo viša.

U subotu u sjevernim dijelovima regije, vrlo vjerojatno do Save uglavnom suho, a u Posavini i na jugu prolazno će tijekom dana opet biti oborina. Padat će najvjrojatnije kiša, u Lici i višim dijelovima BiH snijeg. Ponovno će biti vjetrovitije, zapuhat će na zapadu jak sjeverac i bura koja će u nedjelju u primorje donijeti i sunce.

Sunca će biti i u zapadnim krajevima i u BiH, dok će se na istoku vrlo vjerojatno veći dio dana zadržavati tmurno vrijeme, ali veći dio dana ipak će biti uglavnom suho. Bez obzira na to sunce i nešto malo topline, a pogotovo ne na činjenicu što počinje treći mjesec u kalendaru, ne odlažite još zimsku odjeću, pa ni lopate za snijeg.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok