Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović napadnut je jučer ispred restorana ‘Borak’ u Širokom Brijegu.

Nepoznati muškarac Lijanovića je iz zasada nepoznatih razloga udario drškom pištolja u glavu, nakon čega je pobjegao. Napad se dogodio oko 11.30 sati, a Lijanović je zadobio lakše tjelesne ozljede, odnosno posjekotinu na licu, nakon čega je zbrinut u širokobriješkom Domu zdravlja.

Iz MUP-a ZHŽ-a je potvrđeno da je zbog napada privedena jedna osoba inicijala R. C. Riječ je o 43-godišnjaku iz Širokog Brijega, koji je navodno, prema pisanju pojedinih medija, jedan od vođa navijača NK Široki Brijeg.

- Prema navodima iz prijave, koju smo zaprimili iz FUP-a, nepoznati muškarac udario je Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Odmah nakon što smo zaprimili prijavu o navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja, a policijski službenici poduzeli su potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i uhićenja napadača. Liječnička pomoć Ivankoviću Lijanoviću je pružena u Domu zdravlja Široki Brijeg, nakon čega je isti pozvan u PU Široki Brijeg, gdje je dao iskaz u svojstvu oštećenoga. Oko 13 sati policijski službenici pronašli su i lišili slobode R. C. (43) iz Širokog Brijega, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog kaznenog djela i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZHŽ-a. Jerko Ivanković Lijanović nije želio previše komentirati napad.

-  Zahvaljujem se MUP-u ZHŽ-a i FMUP-u na brzoj intervenciji i nadam se da ovaj napad nema nikakvu političku pozadinu, kazao je Lijanović.

Dnevni list

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok