''Robert Crnjac je u nedjelju počinio pokušaj ubojstva na dopredsjednika Boljitka, dopremijera i ministra poljoprovrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerku Ivankovića Lijanovića i slagao javnost kako mu duguje novac'', navedeno je u priopćenju za javnost Narodne stranke Radom za boljitak.

Navedeno je kako je Crnjac dan ranije Lijanoviću prijetio u obiteljskoj kući u Širokom Brijegu o čemu je danas MUP-u Zapadnohercegovačke županije dostavljen video zapis.

''Postojanje sumnje da je angažirani odvjetnik Roberta Crnjca u bliskim odnosima s kadrovima HDZ-a BiH, upućuje i na sumnje da je napad na Jerku Ivankovića Lijanovića politički motiviran i da se slobodno može tretirati kao pokušaj ubojstva dopredsjednika političke stranke i dopremijera Vlade FBiH, te da je ovo samo još jedan u nizu pokušaja HDZ-a BiH, da kako to rade od 2001. kada je osnovana, Narodnu stranku Radom za boljitak na njezinom putu k gradnji i razvitku gospodarske, poljoprivredne i ekonomski održive Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih naroda i građana, zaustave'', naveo je Boljitak i navodi kako mediji iznose neistine.

 

''Podsjećamo, da su upravo, optužbe, da je dopredsjednik Boljitka Jerko Ivanković Lijanović zadobio fizički napad, zbog navodnih dugovanja prema Robertu Crnjcu koji sa svojim advokatom Ivanom Brekalom, bliskim kadrovima HDZ-a BiH i huškačkim HDZ-ovim medijima iznosi laži o lijepljenju plakata u toku predizborne kampanje za Jerku Ivankovića Lijanovića, samo dokaz da su te optužbe lažne i politički montirane, za što će Jerko Ivanković Lijanović podnijeti i tužbu za klevetu'', navodi s eu priopćenju.

U priopćenju se ponavlja već ranije istaknuto kako je Lijanović priveden dva dana uoči početka predizborne kampanje 2014. godine ''čime je bio spriječen voditi vlastitu predizbornu kampanju, a kamoli nekoga angažirati da lijepi njegove plakate kojih nije ni imao''.

Podsjećamo, dopredsjednik Boljitka i federalni ministar napadnut je u nedjelju u restoranu Borak te je nakon udarca pištoljem zadobio lakše tjelesne ozljede. Policija je, nekoliko sati nakon napada, privela osumnjičenog.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok