Vedran Kožul jednoglasno je izabran za novoga predsjednika Mladeži HDZ-a BiH na jučerašnjoj devetoj stranačkoj konvenciji održanoj u Mostaru i time po dužnosti postao prvi član vodstva stranke koje će se birati potkraj travnja.

Za Kožula su glasovala 384 nazočna člana sabora Mladeži HDZ-a BiH. On je u svome izvješću govorio o dosadašnjim aktivnostima Mladeži istaknuvši da će kao plod toga rada za nepunih mjesec dana biti članstvo u Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), čija je seniorska organizacija najsnažnija europska stranačka grupacija u Europskom parlamentu. Kožul je izrazio očekivanje da će svojim djelovanjem Mladež HDZ-a uspjeti pomoći ostvarenju jednakopravnosti i popravljanju položaja bh. Hrvata. U pozdravnome govoru predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao je mlade da ne odustaju od BiH, ali i da je urede po mjeri triju naroda.

Povijesno vrijeme

“Naša je domovina BiH, ali je moramo urediti po mjeri sva tri naroda”, rekao je Čović. Dodao je da su mladi jedan od stupova djelovanja HDZ-a BiH, te je najavio da će biti uključeni u sve razine izvršne vlasti koja se uspostavlja. “Ovo je povijesno vrijeme, u nekim dijelovima možda i teže nego što je to bilo prije 20 god. Sve što imamo danas u BiH su iskušenja koja vi mladi najbolje osjećate na vlastitoj koži”, rekao je Čović na konvenciji Mladeži stranke. Dodao je kako je starija garnitura političara, a što je pokazala i aktualna uspostava vlasti, pokazala kako je istrošena te da je vrijeme za nove ljude, pristupe i ideje.

Europski put

“To mi stari ne znamo bez vas. Moramo nastaviti tražiti rješenja za moderniju, pravičniju BiH po mjeri sva tri njezina naroda i građana”. Pri tome je naveo da je europski put jedini koji vodi ispunjenju očekivanja mladih. “Jedini put za BiH je europski put. Mi jednostavno moramo u sljedeće dvije-tri godine dobiti status pregovarača za EU”, rekao je Čović. Skup je pozdravio i glavni tajnik Mladeži HDZ-a Hrvatske Andrej Tolušić i rekao da će RH snažno podupirati bh. Hrvate i graditi zajedništvo s njima.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok