Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas će predstaviti imena kandidata, za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH te ministre u Vladi Federacije BiH na press konferenciji kojoj će nazočiti predsjednik FBiH Marinko Čavara i mandatar za sastav Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

No, imena se već danima vrte po medijima, pa je tako danas Večernji list objavio kako bi za državnog ministra financija mogao predložiti Vjekoslava Bevandu, za ministricu obrane Marinu Pendeš, dok bi ministarstvo pravosuđa trebao voditi Josip Grubeša.

Kada su u pitanju zamjenici u ministarstvima na državnoj razini, na mjesto zamjenika ministra vanjskih poslova mogao bi biti predložen Josip Brkić, za zamjenika ministra prometa i veza Predrag Kožul, za zamjenika ministara vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mato Franjičević, a za zamjenika ministra sigurnosti Mijo Krešić.

Što se tiče federalne Vlade, HDZ BiH je već potvrdio da je njihova kandidatkinja za ministricu financija Jelka Miličević.

Večernji list je objavio ono što se već tijekom vikenda provuklo kroz medije, a to je da će za federalnog ministra prometa i veza biti predložen Denis Lasić, a za ministricu kulture i sporta Zora Dujmović, dok bi kandidat za ministra zdravstva mogao biti Vjekoslav Mandić.

Ministarstvo pravosuđa moglo bi pripasti Mati Joziću, a prostornog uređenja Josipu Martiću.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok