Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici održanoj u četvrtak navečer donijelo je tri zaključka, priopćio je predsjednik te stranke Željko Komšić.

Prvi je da ostaje kod svih kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH. Drugi je da je kandidatu za ministra za rad i socijalnu politiku u Vladi FBiH Milanu Mandiloviću ostavljeno da se osobno izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Mandilović se pak na sjednici izjasnio isto kao i na prethodnim izborima, odnosno kao pripadnik "ostalih".

Trećim zaključkom DF zahtijeva da Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH budu formirani u istom danu.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Komšić je kazao da ne vidi velikog razloga za žurbu, s obzirom na to da su ovim ispunjeni uvjeti za formiranje vlasti na državnoj i entitetskoj razini.

Komentirajući najavu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, da bi ova stranka mogla izaći iz koalicije sa SDA i DF-om ako se do 31. ožujka ne imenuju Vlada FBiH i Vijeće ministara BiH, Komšić je rekao da ne vjeruje da će, ako taj rok bude probijen, što će se i morati dogoditi, Čović napustiti koaliciju.

Podsjećamo, danas su sastanak održali i Čović i dopredsjednik SDA, Bakir Izetbegović te su priopćili kako su na tragu rješenja.

''Ne bih govorio o detaljima, ali nakon razgovora s Čovićem na tragu smo rješenja. Potrebno je još vidjeti da li će se s tim složiti i Komšić'', rekao je Izetbegović nakon sastanka.

Čović je nakon razgovora rekao kako bi do 31. ožujka trebalo biti imenovan novi postizborni saziv Vijeća ministara i Federalne vlade.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok