Miroslav B. (43) iz Prijedora u Okružnom sudu u Banjoj Luci jučer je osuđen na 19 godina zatvora zbog spolnog nasilja nad djetetom i obljube nad nemoćnom osobom.

- Miroslav B. je zbog kaznenog djela spolnog nasilja nad djetetom osuđen na deset godina, a zbog obljube nad nemoćnom osobom još deset godina, pa da mu je izrečena jedinstvena kazna od 19 godina zatvora. On se nalazi u pritvoru od sredina kolovoza 2014. godine kada je i uhićen zbog sumnje da je šest godina silovao svoju kćer koja sada ima 18 godina. Piše Večernji list.

Zbog osjetljivosti nemilog slučaja cijelo suđenje je bilo zatvoreno za javnost - naveli su iz ovog suda.

Inače, zlostavljanje je počelo 2008. kada je djevojčica imala 11 godina, a prestalo je tek nakon što je prijavljen monstruozni otac koji se samo sat nakon toga sam dovezao do policije i predao. Za ispitivanja je priznao zločin. Osim priznanja, inspektori su za istrage pronašli još mnogobrojne dokaze protiv njega.

- Nesretna djevojka i njezina majka također su svjedočili protiv oca monstruma. Među dokazima korištene su i SMS poruke neprimjernog sadržaja koje je on slao svojoj kćeri. Tijekom istrage nijednog trenutka nije pokazao ni tračak kajanja - navode istražitelji koji su prilikom ispitivanja ostali šokirani njegovim ponašanjem, zbog toga što je sve vrijeme pričao samo o sebi i žaleći se je on zapravo bio žrtva u svemu, a u jednom trenutku je čak rekao i da je spolni odnos bio na dobrovoljnoj osnovi.

Neslužbeno se spominjalo da je riječ je o dobro situiranoj obitelji s pristojnim primanjima, a uhićeni je invalid i kreće se uz pomoć štaka. Iz policije zbog zaštite identiteta maloljetnice koja je prošla pakao nije naveden nijedan detalj o ovom stravičnom slučaju. Ovo je najveća presuda koja je za ovo kazneno djelo izrečena u BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok