Dostavljanje popisnog materijala u središnje mjesto za unos i obradu podataka u Istočnom Sarajevu završava danas, nakon što je 15. listopada okončan prvi poslijeratni popis stanovništva i domaćinstava u Bosni i Hercegovini.

Popisne komisije lokalne samouprave su završile preuzimanje popisnog materijala od popisivača i pripremile ga za distribuciju.

Čuvanje popisnog materijala u popisnim komisijama lokalne samouprave, distribucija i osiguravanje središnjeg mjesta za unos i obradu podataka do završetka aktivnosti popisa 1. srpnja 2016. godine povjereno je Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Za potrebe obrade podataka bit će ukupno zaposleno 298 osoba, na period od devet do 15 mjeseci. Svi kandidati će proći pismeno testiranje tako da će se izbor kandidata obaviti na osnovu rezultata testa i uz poštivanje Zakona o popisu da nacionalna struktura osoblja koje radi na unosu, obradi i kontroli podataka popisa odražava nacionalnu strukturu stanovništva Bosne i Hercegovine prema posljednjem popisu. S izabranim kandidatima Agencija za statistiku BiH će zaključiti Ugovor o djelu.

Agencija za statistiku BiH će, u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku provesti kontrolni popis u periodu od 2. do 10. studenog, kroz ponovno popisivanje jedinica popisa u 240 popisnih krugova na osnovu koje će se ocijeniti pouzdanost rezultata popisa stanovništva Bosne i Hercegovine.

Na poslovima provođenja kontrolnog popisa bit će angažirano više od 800 osoba.

Fena

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH