Zbog infekcije bakterijom klebsiella pneumoniae u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru zabilježeni su smrtni slučajevi u posljednjih deset dana, potvrdili su iz SKB-a, dok su mediji javili kako su umrle tri bebe kao posljedica ove bolničke infekcije.

"Unatrag deset dana, na Kliničkom odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju SKB Mostar, registrirani su epidemiološki povezani slučajevi bolničkih infekcija, s nažalost i smrtnim ishodom", rečeno je Hini iz SKB-a Mostar.

Iz bolnice u Mostaru nisu naveli broj oboljelih niti umrlih dodajući kako je uzrok smrti bakterija klebsiella pneumoniae "jedan od najčešćih uzročnika bolničkih infekcija" čiji se porast bilježi u svijetu na rizičnim odjelima neonatologije ili jedinice intenzivnog liječenja.

"U cilju uklanjanja uzročnika i sprječavanja širenja infekcije na Odjelu se provode pooštrene mjere nadzora i kontrole", navodi se u priopćenju iz SKB Mostar.

Mostarski internetski portal Bljesak objavio je da se smrt tri bebe u posljednjih deset dana može dovesti u vezu s ovom infekcijom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok