Ivan Šušnjar - foto: Facebook

Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte i doministar sigurnosti BiH, na svojem Twitter nalogu ne prestaje sipati optužbe na račun Ivana Šušnjara, urednika portala Poskok, kojeg naziva rasistom i ustašom.

Kako prenosi Bljesak.info, Suljagić tako Šušnjara uspoređuje s napadačem na crkvu u Americi i ubojicom devet ljudi, te ga naziva rasističkim smećem.

''Šta se dobije kad se sretnu ustašluk i rasizam? Konzul BiH u Chicagu.'', piše Suljagić, koji u svojim tweetovima, između ostalog, i Milorada Dodika, Predsjednika RS-a, naziva narkomanom.

Ne pravdajući javne istupe ni jednog ni drugog, pitamo se dolikuje li jednom novinaru, književniku i političaru, kako se predstavlja Suljagić, članu predsjedništva jedne stranke i doministru sigurnosti BiH ovakav riječnik.

Podsjećamo, zbog odluke Predsjedništva BiH da Šušnjara postavi na mjesto konzula u Chicago, dogla se buna u javnosti, a intelektualci koji su pisali pismo javnosti da Suljagić treba biti član Predjedništva BiH, sad su pisali Veleposlanstvu SAD-a u BiH da Šušnjaru uskrati gostoprimstvo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok