Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje prolazno povećanje oblačnosti sa zapada koje će od sredine dana prema večernjim satima uvjetovati pljuskove i grmljavinu u većem dijelu zemlje.

Najmanja vjerovatnost za padavine je na jugu Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera, uz grmljavinske oblake se očekuju i jaki udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 °C, na jugu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28 °C, na jugu Hercegovine od 31 do 35 °C.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C, na jugu Hercegovine od 32 do 36 °C.

Pretežno sunčano vrijeme nas očekuje u srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 19 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 37 °C.

U četvrtak prije podne sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 °C, na jugu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 38 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok