Iako je u petak bio Bajram, svi umirovljenici još uvijek nisu dobili svoja primanja.

"Isplata mirovina je počela 8. srpnja. Primam mirovinu preko Pro Credit banke i taj novac ni danas, 20. srpnja, nije legao. Zvao sam u PIO MIO, nisam uspio dobiti nikoga", rekao je umirovljenik Azem Štroil za Dnevni avaz.

Kazao je banka ranije isplaćivala mirovine i prije nego što im iz Federalnog zavoda PIO/MIO uplate novac, ali su prije oko mjesec donijeli odluku da to više neće raditi.

"To je urađeno jer su ih oni, najvjerovatnije, zavlačili. Ovo je prevršilo svaku moguću mjeru. Pitam se da li su oni sebi isplatili plaće i regrese. Ne prihvaćam to da kažu da nema novca", razočaran je Štroil koji je mirovinu zaradio radeći kao profesor 40 godina.

Naveo je da je razočaran i iznosom mirovine, ali da ovo poniženje sada prevazilazi svaku mjeru.

"Ima mnogo ugroženijih od mene kojima je ta mirovina potrebna, neki od njih nemaju ni šta jesti. Je li vlast strah Boga ili ljudi? Bajram je trebao biti dan radosti, zato ovako nešto ne mogu da shvatim", rekao je Štroil.

Ministarstvo uplatilo sredstva

U Federalnom ministarstvu financija kazali su za Dnevni avaz da su sredstva već početkom mjeseca uplaćena na račun PIO/MIO, te da nemaju informacija zašto ta sredstva još uvijek nisu legla na račune umirovljenika.

Dnevni avaz je pokušao kontaktirati PIO/MIO, ali baš kao i razočarani umirovljenik, nisu uspjeli dobiti osobe zadužene da odgovore na upit zašto svim umirovljenicima nisu uplaćene mirovine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok