Do četvrtka u Bosni se očekuje sunčano i vrlo toplo u Hercegovini i vruće vrijeme, međutim vrlo nestabilno.

Uz jak razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinama, velika je mogućnost izraženog nevremena osobito u Bosni.

Više sunca u Hercegovini iako i ovdje opcije za pljuskove i grmljavine postoje sutra, te u utorak osobito sjever, zapad i gorski dio.

Više sunčana i vrućeg vremena a manje nestabilnosti očekuje se tokom srijede i četvrtka. Puhati će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, u Bosni uz grmljavine povremeno jak i vrlo jak vjetar različitih smjerova. U Hercegovini zapadni i jugozapadni vjetar umjeren i pojačan, navodi se na stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

PROGNOZA VREMENA ZA 04.08.2015

U Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C, na jugu Hercegovine do 34 °C.

PROGNOZA VREMENA ZA 05.08.2015. U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33 °C, na jugu Hercegovine do 36 °C.

PROGNOZA VREMENA ZA 06.08.2015. U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme, poslije podne uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36 °C, na jugu Hercegovine do 38 °C.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok