U Bosni i Hercegovini kolovoz prema sadašnjim pokazateljima bi trebao biti topliji u odnosu na višegodišnji prosjek, dok bi količine padavina trebale biti ispod višegodišnjeg prosjeka, kazao je Feni klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

Prema prognozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u BiH, na prostoru BiH tijekom sutrašnjeg dana i dalje će biti nestabilno vrijeme, pogotovo u popodnevnim satima kada se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

''Na ovim prostorima pogotovo u središnjoj i sjevernoj Bosni u tom razdoblju nije isključena mogućnost grada. Maksimalne temperature u Bosni dosezat će do 36, a na jugu Hercegovine i do 38 stepeni Celzija'', kazao je Zulum.

U srijedu, četvrtak i petak očekuje se stabilizacija vremena uz porast temperature.

''Maksimalne temperature u Bosni mogle bi biti do 37 - 38 stupnjeva, a u Hercegovini do 39 - 40 stupnjeva Celzija. Takvo vrijeme će biti i za vikend. Bez važnijih promjena s visokim temperaturama'', kazao je Zulum.

Dodao je kako se stabilno vrijeme očekuje i početkom narednog tjedna.

''Neka blaga nestabilnost prema sinoptičkim kartama mogla bi uslijediti sredinom sljedećeg tjedna. Bit će zabilježen pokoji lokalni pljusak, bez nekih frontalnih poremećaja'', kazao je Zulum.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok