Dopredsjednik Saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH Mehmedalija Rapa rekao je da će 29. rujna na prosvjede izaći oko 40.000 umirovljenika koji će na taj način izraziti nezadovoljstvo sve većim kašnjenjem u isplati mirovina.

"Umirovljenicima mnogo znači jedan dan, a kamoli pet ili više. Tolika kašnjenja i mogućnost 'uzimanja' jedne mirovine su nedopustivi, zato i izlazimo na ulice jer ne možemo više tolerirati ovolika kašnjenja", rekao je Rapa za Dnevni avaz.

Mirovinu za srpanj još nisu dobili svi umirovljenici u FBiH koji novac primaju putem pošte, iako je to trebalo biti prije 20 dana.

Mirovine, navodi Avaz, nisu dobili ni brojni umirovljenici povratnici u Republiku Srpsku, kojima se sredstva isplaćuju putem banaka. Ovo nije prvi put da umirovljenici iz Republike Srpske, koji novac primaju iz Federacije, najduže čekaju mirovine.

''Određenom broju federalnih umirovljenika isplata je već kasnila 33 dana, tako da im je u šest mjeseci praktično već 'ukradena' jedna mirovina'', navodi Avaz.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok