Dvije trećine djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije(HBŽ) još čeka na naplatu novčanih sredstava za noćni rad koja su dobili pravomoćnom presudom na Županijskom sudu u Livnu.

Prema informacijama koje je agencija Fena dobila od Sindikata MUP-a Hercegbosanske županije, o preciznom broju djelatnika koji su tužili i dobili presude oni točno ne znaju jer su u ovom slučaju oštećeni policajci svaki za sebe podnosili tužbu preko svoga pravnog zastupnika.

Po njihovim saznanjima taj podatak se kreće oko 80 posto policajaca sa prostora cijele županije.

O iznosu koji bi svaki policajac trebao dobiti od Ministarstva financija Hercegbosanske županije, koje je mjerodavno za isplatu, iz Sindikata govore kako je to cca 3000 KM po policajcu, s tim da su isti izrazili nezadovoljstvo načinom kako to ministarstvo isplaćuje jer se ne drže vremena dospijeća rješenja i redoslijeda isplate.

Također su članovi Sindikata MUP-a HBŽ upozorili na činjenicu da njihovim kolegama koji su navršili 21 odnosno 20 godina radnog staža nisu još isplaćene jubilarne nagrade mada i za to postoji adekvatno izdano rješenje.

Na njihov upite u u vezi sa ovim problemima rečeno im je kako je razlog nedostatak novca u proračunu.

Članovi sindikata MUP-a HBŽ spominju i visinu plaće koja se od 2008. godine nije mijenjala, iako je, kako kažu, prije sedam godina prošao monitoring MMF-a za smanjivanje i zamrzavanje istih na 3 mjeseca.

"Stoga tražimo i odgovornost od Vlade ove županije, da se zna da li postoji kod njih ta odgovornost jer su mogli nagodbom izbjeći sada nagomilane sudske i parnične troškove koji nisu mali“, na kraju je istaknuto od strane predstavnika Sindikata MUP-a Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok