Kada je riječ o hrani jasno je da smo u popriličnom strahu od razboljevanja pa radije bacimo, negoli ostavimo i pojedemo ono za što mislimo kako nije svježe i jestivo.

No, proizvodi na kojima piše "best before" ili "najbolje upotrijebiti do" često se mogu jesti i piti i nakon isteka roka, koji je na njima otisnut, još neko vrijeme, piše Daily Mail.

Ali, dobro pripazite jer jer riječ samo o određenim proizvodima.

Dakle, samo ove proizvode možete koristiti nakon "najbolje upotrijebiti do" roka:

Sir

Jedite ga i nakon isteka otisnutog datuma, no samo onaj tvrdi i jako pikantni, a meke sireve i gorgonzolu nikako ne konzumirajte da ne biste pokvarili želudac. Također, svježe sireve nakon što otvorite pojedite u roku sedam dana, ne kasnije.

Konzervirana hrana

Sva hrana i namirnice koje ste kupili u konzervama trajati vam mogu doslovno godinama, ali isključivo na hladnom mjestu pa se pobrinite da ih stavite u ormar gdje vam je ostavica za hranu.

Tjestenina

I nakon otvaranja pakiranja smijete ju držati u posudama, ali zatvorenim. No, kada ju jednom skuhate isti dan ju pojedite i niti za sutra ne ostavljajte jer ju nije dobro jesti podgrijavanu.

Alkohol

Ne brinite zasigurno vam neće naštetiti pa slobodno pijte votku ili viski te pivo, dok likere i rakije izbjegavajte.

Čokolada

I nakon otisnutog datuma možete ju jesti, pogotovo onu mliječnu, a ni bijele mrlje na njoj neka vas ne ostave u strahu jer se samo radi o šećeru, koji je kristalizirao u međuvremenu.

Čips

Jako je zasoljen što ga štiti od kvarenja i nakon isteka roka pa slobodno uživajte mada možda više neće biti prhak kao onaj koji je svježi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok