Fotografija rastanka Anite (81) i Wolframa (83) Gottschalka iz Kanade, koje su nakon 62 godine zajedničkog života preselili u različite staračke domove, izazvala je svakojake reakcije na društvenim mrežama.

Wolfram ima demenciju i bolesno srce te je stoga smješten u specijaliziranu ustanovu, gdje nažalost nije bilo mjesta i za njegovu ljubljenu suprugu Anitu. Par je bio razdvojen svega osam mjeseci.

Snimljena je fotografija para i objavljena na Facebooku. Nezaustavljivo su plakali, čime su razgalili javnost, prenosi ABC News. Piše Slobodna Dalmacija.

Ali, na sreću sve je lijepo završilo,a njihova unuka Ashley Bartyik objavila je snimku dirljivog susreta.

Ashely je strahovala kako će ih razdvojenost stajati života, zbog prevelike tuge, koja je proizlazila iz njihovih sastanaka.

Tada je Wolfram preseljen u dom u kojem je bila i Anita. Bili su sretni kao djeca te se nisu prestajali milovati i grliti. Zaita prizor vrijedan divljenja.

'Sad napokon mogu posljednje godine svojih života provesti pod istim krovom. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su pomogli da se to ostvari. Baka i djed su mi rekli da zahvalim svim ljudima na svijetu koje je njihova priča dirnula. Zdravstvene službe će pokušati ujediniti i druge parove koji su razdvojeni tijekom smještanja u straračke domove, i to što je prije moguće. Sad su imali priliku vidjetu kako razdvajanje utječe na ljude koji su cijeli život proveli zajedno', rekla je njihova unuka Ashley.

Oni su dokaz kako prava ljubav uvijek pobjeđuje i unatoč preprekama i kako se za nju čak i u poznim godinama isplati boriti do samih granica iznemoglosti.

A možda su i nebrojenim ljudima, koji su vidjeli prizor na društvenim mrežama, uspjeli vratiti vjeru u ljubav, zajedništvo, odanost i sve one vrijednosti što polako nestaju u današnje postmoderno vrijeme.

Da je barem na svijetu više ovakvih parova, koji i nakon cijelog života provedenog zajedno i dalje ne mogu skinuti ruke jedno s drugog.

Živjela ljubav, živjeli Wolfram i Anita.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok