Vlasnica agencije za usluge čišćenja Leslie Reichert objasnila je koliko često se mora čistiti wc školjka.

Naime, ona je očistila preko 11.000 WC školjki te tvrdi da se 'nečistoća, kamenac i bakterije koje vrebaju u zahodu s prirodnim sredstvima mogu ukloniti jednako dobro kao i s najjačom kemijom'.

Dovoljno je jednom tjedno očistiti školjku u toaletu, dok se svakodnevno treba spužvicom prebrisati njezina površina kako bi se očistila prašina i masne naslage, obrazlaže Leslie.Navodi portal Slobodne Dalmacije.

Dala je tako i recept za čišćenje a to je da se zatvori voda u vodokotliću dok se skroz ne isprazni. Potom se stavi prah za čišćenje u školjku te se time ona očisti ribajući spužvicom uz obvezno nošenje rukavica.

Nakon toga se stavi 250 mililitara destiliranog alkoholnog octa i ostavi da djeluje sat vremena te se potom pusti voda u vodokotliću.

Treba se čistiti i vodokotlić spužvicom ili krpicom koju se prethodno namoči vodom ili tekućinom za čišćenje te se površina prebriše, jednako kao i kod čišćenja zahodske školjke.

Eto sada znate kako to treba raditi i čime je najbolje čistiti. Neka vam zdravlje bude na prvom mjestu pa se pobrinite čistiti redovito i temeljito. Osobito kada je riječ o toaletu, obratite pozornost na ključna mjesta jer je intimno zdravlje jako osjetljivo i podložno infekcijama i oboljenjima. Toaleti obiluju prašinom te su puni vlage, a bakterije se tada množe svjetlosnom brzinom pa se čim prije uhvatite u koštac.

S njima nema šale!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok