Ako obuću koju obično nosite vani nosite i u kući, po svom domu raznosite brojne napasnike koji mogu biti opasni po vaše zdravlje!

Većina ne razmišlja previše dok ulazi u kuću - uglavnom samo o tome kako smo gladni ili kako moramo još barem sto sitnica napraviti po kući, ili pak žuriti dalje. No na jedno važno zaboravljamo - ostavljamo cipele na nogama, što nije dobro, kako za nas, tako i za naše ukućane.

Evo o čemu se radi!

Hodate ulicom, gazite po svemu i svačem, izmetu, prljavštini sa poda gdje se nalaze pravi rasadnici bakterije Escherichie coli. Kako je već dobro poznato, ista izaziva proljev, infekcije crijeva i urinarnog trakta, a može čak dovesti i do meningitisa, prenosi metroportal.hr.

Escherichia je samo jedna od više tisuća bakterija koje nosite na svojim đonovima. Istraživanja su utvrdila da se na prosječnom komadu obuće nalazi oko 421 tisuća različitih bakterija. Ako po kući šetate u obući u kojoj ste inače vani, čak 99 posto tih bakterija završava na vašim podovima.

Osim navedenog, postoje i kemikalije ili insekticidi s travnjaka, koji također lako mogu pronaći put do vaše kuće. Ljudi koji žive blizu asfaltiranih puteva, isto ulaze u rizičnu skupinu, jer donose kancerogene tvari sa puta u svoj dom.

Šporkicu koju unosite u kuću posebno ne moramo niti naglašavati...a ono što vam ostaje parket je u neredu kojeg ćete morati nanovo ribati i ribati...

Stoga, ako ih već nemate, investirajte u jedne, ne mogu biti baš tako skupe...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok