Novozelanđanka Cherie Howie postala je pravi hit na internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela novac za novi stan, a svoj 'recept' otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Aucklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine.

– Moja majka naučila me ovako organizirati trošenje novca i nakon tri godine mogla sam kupiti stan – napisala je Cherie Howie.

I, u čemu je tajna?

Cherie tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podijeliti na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prijevoza, tjednog džeparca i sl. Na drugi račun trebate prebaciti novac koji planirate trošiti za odlazak frizeru, kupnju odjeće i obuće, darove, odlazak liječniku, dok na treći račun trebate odvojiti novac koji želite uštedjeti.

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podjela i ne trošiti više od planiranog.

– Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili – savjetuje Cherie.

Dakle, važno je samo da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa. Iako se čini neostvarivo, vjerujemo da takvih sretnika u BiH ipak ima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok