Jedan od tri naša igrača koji igraju u toj zemlji je Splićanin Juraj Grizelj. Igra u drugoj ligi za klub Grindavík i tvrdi da njihova reprezentacija više nije reprezentacija ribara.

"Ne boje se uopće Hrvatske i iskreno, ne doživljavaju nas kao favorite. Mi imamo Modrića i Mandžukića, a oni imaju euforiju i te igrače od 22-23 godine koji igraju u Ajaxu, Heerenveenu, Alkmaru, Tottenhamu i ne misle da su ništa slabiji od igrača koje mi imamo. Željni su dokazivanja i ovo im je povijesna prilika da napokon odu na neko natjecanje", rekao je Grizelj za Media servis i posebno naglasio ime jednog igrača kojeg, kad nije bilo, Island je gubio utakmice u kvalifikacijama.

"Svi su mi upirali prstom na Gylfia Sigurdssona. On više znači njima nego nama Modrić. Ispred sebe ima ove 'dvije ubojice' Finnbogasona i Sigthorssona, koji su u zajedno u prošloj sezoni dali zajedno 50 golova."

Hrvatska je i prije prije ždrijeba u Švicarskoj Islandu bila želja, tvrdi Grizelj.

"Oni doživljavaju Hrvatsku kao grogiranu reprezentaciju. Oni sve reprezentacije gledaju kroz zvijezde, pa tako i nas gledaju kroz Modrića i Mandžukića, dolaze im na Island igrači Bayerna i Reala. Oni su samo gledali da izbjegnu Ronalda i tako da im je Hrvatska olakšanje, a s Hrvatskom je takva situacija kakva je, da u zadnje četiri utakmice nisu pobijedili, da se promijenio izbornik i da bi mogli iznenaditi Hrvatsku", ističe Grizelj.

Predsjednik našeg saveza, Davor Šuker upozorio je na niske temparature i probleme koji bi mogli proizaći iz toga.

"Novi travnjak na nacionalnom stadionu se grije, tribine se griju i neće tu biti problema. Problem je s vjetrom. Tamo se kad puše, ni po cesti ne može hodati, a kamoli igrati nogomet. Primjerice, 1. kolovoza sam igrao utakmicu na sjeveru Islanda i padao je snijeg. Što će biti 15. studenog ne mogu ni zamisliti."

Odlazak u Reykjavik sigurno neće biti izlet, rekao je za kraj igrač islandskog Grindavika Juraj Grizelj.

"Neće sigurno biti šetnja. Međutim, Hrvatska je favorit i Hrvatska to mora pobijediti, jer osim Gylfia Sigurdssona, nijedan igrač Islanda ne bi bio u konkurenciji za naš sastav", zaključuje Grizelj.

Media Servis

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok