Foto: Screenshot N1

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević trenutno je na "odmoru" u Francuskoj. Ipak, on sa svojim suradnicima prati aktuelne i potencijalne reprezentativce uoči novog kvalifikacionog ciklusa za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2018. igra u Rusiji.

"Imena neću reći. Po novinama se spominju razna imena. Ja bih želio da oni iskoče malo sa svojom formom i igrama. Pratimo sve one koji imaju naše državljanstvo, koji su naši igrači, ali i one koji nemaju državljanstvo ali su porijeklom iz BiH. Ne bih još o imenima, sačekao bih da prođe još koja sedmica pa da vidimo da li će biti onih pravih osvježenja i pravih otkrovljenja, da li će biti nešto novo što bi nam moglo donijeti kvalitet i osvježenje", rekao je za N1 popularni Meša.

Izbornika raduju dobri nastupi Ibiševića, Zukanovića ali i Medunjanina koji je imao odličan debi u novom klubu, Maccabiju iz Tel Aviva.

"Sigurno da mi čini zadovoljstvo kada vidim da naši igrači igraju dobro i kada oni koji su zaduženi da daju golove to i rade. Mislim da je to velika stvar. Dobro je da je Ibišević dao golove, da je igrao dobro, da su svi zadovoljni i to je velika stvar. Imamo sada i Medunjanina koji je dao gol za novi klub, Zukanović da potvrdi svoju formu i opravda povjerenje ljudi iz Rome. Još kada se Bešić vrati, i naši igrači koji kubure sa povredama budu spremni na okupljanju kada budemo radili velike stvari", kaže Baždarević.

Džeko i Begović najveća briga

Izbornik se posebno osvrnuo na slučaj Džeko – Begović.

"Naša dva najbitnija igrača u timu su trenutno u nemilosti trenera. Asmir Begović već duže vrijeme ne brani za Chelsea otkako se Courtois oporavio od povrede. Edin Džeko je na Olimpico doveden kao veliko pojačanje, ali samo tri gola u ovoj sezoni nisu zadovoljili Spalettija. Najvažnije je da oni imaju kontinuitet, ali to nije slučaj. Nadam se da će do pravih utakmica, kvalifikacijskih, oni pronaći načina da se nametnu i da igraju", rekao je izbornik BiH.

Baždarević je stava da Begović zaslužuje da brani makar Kup utakmice i na njemu je da se izbori.

"Jako je teška situacija, ali on je iskusan i mislim da će uspjeti natjerati trenera da ga vrati u ekipu. Što se tiče Edina, ubijeđen sam da će se vratiti u pravu formu. Najgore za jednog napadača je kada ne daje golove. Ne slažem se sa natpisima u novinama u našim medijima. Oni su sjajni momci i nadam se da će se vratiti u formu", rekao je za kraj Baždarević.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok