Priznanje za mlade i nadarene sportaše dobila je i plivačica Antonija Radoš podrijetlom iz Kongore.

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković sudjelovao je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, na svečanom obilježavanju Dana hrvatskog paraolimpijskog sporta i proglašenju najuspješnijih hrvatskih sportaša s invaliditetom u 2015. godini.

U svom govoru, predsjednik Vlade Orešković naglasio je kako paraolimpijci dokazuju da trud, upornost i vjera mogu pomaknuti sve granice. Prenosi Mandino selo.

„Za vas ne postoji riječ – ne mogu. Nikakvi razlozi i prepreke ne mogu vas spriječiti da dođete do cilja. Potvrdili ste vrijednost i snagu hrvatskog sporta osoba s invaliditetom“, istaknuo je predsjednik Vlade Orešković.

Osvajačica zlatne medalje u troskoku i srebrne u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu u Dohi Mikela Ristoski, te osvajač zlatne medalje u bacanju koplja na istom natjecanju Branimir Budetić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2015. u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO).

Za najbolju ekipu izabrane su stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su na Europskom prvenstvu u danskom Vejleu osvojile zlato. Najuspješniji stručni djelatnik u 2015. je Ante Pavković, trener Branimira Budetića. Priznanje za mlade i nadarene sportaše dobili su plivači Mihovil Ninčević i Antonija Radoš (podrijetlom iz Kongore), stolnotenisač Nino Baša, atletičar Matija Sloup, te judašica Lucija Brešković.

Za najboljeg sportaša u neparaolimpijskim sportovima proglašen je Stjepan Đunđek, novi svjetski rekorder i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne sportaše u slovačkoj Rakovici. Najbolja sportašica u neparaolimpijskim sportovima je kuglačica Petra Deša koja je na SP-u za slijepe i slabovidne osvojila zlato uz svjetski rekord.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok