U nastojanju da se smanji broj njihovih pogrešaka, suci će na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj po prvi put imati dodatnu pomoć.

Kako je potvrdio šef UEFA-ine Sudačke komisije Pierluigi Collina, suci će na Euru biti opremljeni posebnim, vrlo detaljnim izvještajem o svakoj od 24 reprezentacije. Konkretno, u izvještaju će biti imenovani svi igrači koji su poznati po simuliranju, grubim startovima, svađanju sa sucima, krađi vremena i mnogim drugim stvarima, što bi sucima trebalo olakšati posao.

Suci će biti korak ispred

“Cilj je da suci uoči svake utakmice budu korak ispred i da znaju što je moguće više o svakoj reprezentaciji i igraču. Svaki put kada sudac dozna koju će utakmicu suditi, imat će sastanak s posebnim analitičarima. Glavni sudac, linijski suci i dodatni pomoćnici će dobiti iscrpan izvještaj o dvije reprezentacije i igračima”, pojasnio je Collina. Piše Sportski.net.

Dodajmo ovome da će na Euru u Francuskoj ponovno biti korištena tehnologija na gol-liniji, kojom će se moći ustanoviti je li lopta prešla crtu.

“Nakon uvođenja gol-tehnologije suci iza golova moći će se koncentrirati na druge događaje u kaznenom prostoru, najvažnijem području na terenu”, dodao je Collina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok