U nimalo sportskom ozračju protekla je ovotjedna sjednica Olimpijskog odbora BiH.

Sramotno ponašanje predsjedništva Olimpijskog odbora BiH kulminiralo je pokušajem prekida obraćanja Branka Stanića, predsjednika Teakwondo saveza Herceg Bosne (TKDS HB), a potom i pokušajem fizičkog nasrtaja na Augusta Orlovića, predsjednika TKDS BiH. Ciljevi sastanka na kojemu su bili predstavnici TKDS BiH, nastalog spajanjem TKDS BiH i TKDS HB te Asocijacije RS, bio je pokušati postići dogovor o načinu ostvarivanja prava klubova koji nisu u sustavu TKDS BiH, kao i ponuditi rješenja za prevladavanje postojećih problema u ovom sportu. Nakon uvodnog pozdrava Marijana Kvesića, predsjednika Olimpijskog odbora BiH, obraćanja Augusta Orlovića te Hamze Malbašića, člana pregovaračke skupine bošnjačkih klubova koji nisu u sustavu TKDS BiH, okupljenima se obratio Branko Stanić, koji je kronološki, na osnovi svih donesenih akata, detektirao uzroke problema koji su rezultirali nemogućnošću nastupanja klubova iz Teakwondo saveza HB kao i pojedinih bošnjačkih klubova na međunarodnim natjecanjima.

- Drago mi je da konačno možemo skinuti maske s lica pojedinaca iz taekwondoa, ali i iz Olimpijskog odbora koji su nanijeli dosta zla sportašima, posebice natjecateljima iz TKDS HB, kazao je Stanić, naglasivši pritom kako je bio jedan od inicijatora ujedinjenja taekwondoa na razini BiH. U međuvremenu je, brojnim izmjenama Statusa, značajno oslabljen utjecaj pojedinih saveza, prije svih TKDS HB čiji natjecatelji trpe štete zbog nemogućnosti izlaska na međunarodna natjecanja, iako je u Statutu stajalo da rekonstruirani Savez nastavlja kontinuitet članstva u međunarodnim sportskim asocijacijama.

- Sad smo tu gdje jesmo. Ja kao predsjednik TKDS HB sam za to da svi klubovi nastupaju u jednom jedinstvenom savezu koji se zove TKDS BiH. Mi ćemo poduprijeti svaku inicijativu koja će štititi interese sva tri udružena saveza i zakone BiH, poručio je Stanić, kojeg je verbalnim uvredama pokušao prekinuti Izet Radžo, dopredsjednik Olimipijskog odbora BiH. August Orlović, predsjednik TKDS BiH, upozorio je Radžu, na što je ovaj burno i drsko reagirao. Krenuo je prema predsjedniku TKDS BiH s namjerom da se s njim fizički obračuna. Kad je shvatio što je učinio, napustio je radni sastanak. Svi nazočni su osudili način komunikacije i postupanje Izeta Radže, dopredsjednika OO BiH.

- Nas u Taekwondo savezu Herceg Bosne ne brine ponašanje Izeta Radže koji je uzrok svih problema u taekwondou jer je svojim nelegalnim postupanjem prekršio Statut OO BiH i lažno izvijestio Svjetsku i Europsku taekwondo federaciju, da je Ahmet Dilek predsjednik TKDS BiH, već postupak Marijana Kvesića, predsjednika Olimpijskog odbora BiH, koji, iako je vodio sastanak, nije učinio ništa kako bi zaštitio i omogućio daljnje izlaganje Branka Stanića, predsjednika TKDS Herceg Bosne, stoji u reakciji TKDS Herceg Bosne na skandal sa sjednice Olimpijskog odbora BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok