Niko Kovač je u Eintracht stigao u ožujku s ciljem da izbori ostanak u Bundesligi. I uspio je! Eintracht Frankfurt je slavio 1-0 protiv Nürnberga u gostima i ostao u prvoj njemačkoj ligi.

Nogometaši Eintracht Frankfurta izborili su ostanak u Bundesligi pobjedom nad Nürnbergom 1-0 u gostima (prva utakmica je završila 1-1). Niko Kovač je tako uspio ostvariti prvotni plan zbog kojeg je i došao - izboriti ostanak u elitnom rangu njemačkog nogometa. Prenose 24sata.hr.

Gosti su zabili tek u 66. minuti preko Harisa Seferovića na asistenciju Mijata Gaćinovića. No bez obzira što je jedini gol pao nakon više od sat vremena igre, Eintracht je u potpunosti zaslužio pobjedu. Možda i jedinu pravu šansu Nürnberg je imao preko Niclasa Fullkruga, koj je pucao pored lijeve stative malo prije kraja utakmice.

Koliko je Kovačeva momčad bila nadmoćna govori i podatak da je Eintracht loptu u nogama držao 65 posto vremena i uputio 17 udaraca prema golu Nürnberga, koji je pucao sedam puta, ali niti jednom u okvir gola protivnika.

Podsjećamo, Niko Kovač je u Eintracht stigao u ožujku s ciljem da izbori ostanak u Bundesligi. Na klupi je zamijenio Armina Veha, a debitirao u porazu protiv Borussije Mönchengladbach 3-0. U devet utakmica uspio je uzeti 12 bodova, osigurati doigravanje protiv Nürnberga i pobijediti ukupnim rezultatom 2-1. Čestitke hrvatskom stručnjaku Niki Kovaču na ostanku u Bundesligi!

Čestitkama se pridružio i Boris Becker.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok