Protekli vikend odigrano je 3. kolo lige mladih košarkaškog saveza Herceg-Bosne u kojem su naše košarašice gostovale kod naljućeg rivala čitlučkog Brotnja.

Prošlogodišnji finalisti odmjerli su snage u gradskoj dvorani u Čitluku. Nedovoljno oporavljena Gabriela Visković i kvaliteta koju posjeduju čitlučke košarkašice bio je veliki razlog za zabrinutost. Naposljetku Brotnjo je najveća konkurencija i prava opasnost za naš klub. Početno vodstvo ubilježile su košarkašice Brotnja koje odmah nakon podbacivanja hvataju loptu i postižu prve koševe. Nedugo nakon toga naše košarkašice preko Tanje Kelić uzvraćaju i s nekoliko “floatera” mlade Kelićke preuzimamo vodstvo koje nismo izgubili do kraja utakmice. Pokušale su domaće košarkašice zonskom obranom zaustaviti očigledno kvalitetnije košarkašice Livna od prodora međutim tu na scenu stupa Nikolina Šarič koja tri uzastopna šuta  razbija domaću obranu. Sara Jurkić upisala je nekoliko vrlo važnih napadačkih skokova i pospremila u koš sve lopte koje prethodno nisu ušle. Sara je toliko izluđivala domaću ekipu da je na kraju prve četvrtine trener Čitluka Jerkić tražio provjeru godišta pozivajući se na FACEBOOK profil mlade Sare Jurkić ( Sara je na Facebook-u 1998 godište). Nakon što samo ga uvjerili da je Sara uistinu 2000. godište kako i piše na službenoj licenci nastavila se utakmica. Marija Pavić i Gabriela Visković odlično su nalazile slobodne suigračice  koje su s lakoćom zabijale. Cijela petorka, Šarić, Pavić, Visković, Kelić te Jurkić kao i Bandov koja je ulazila s klupe, čvrstom, pametnom i agresivnom obranom zaustavile su mlade čitlučanke i nisu im dale nikakve šanse za pobjedu. Najefikasnija igračica utakmice bila je Sara Jurkić koja je zabila 19 koševa te skočila 12 puta. Nakon utakmice trener domaćih ispričao se Sari Jurkić i treneru Krišti zbog nepovjerenja. Rezultat na kraju utakmice bio je 30 – 56 za ŽKK Livno

KK Livno: Kelić M., Kelić T. 13, Šarić 6, Visković 12, Pavić 4, Jurkić 19, Bandov 2, Krezo, Gunjača, Nakić.

Nakon utakmice predkadetkinja trebala se odigrati kadetska utakmica, međutim domaćin je predao tu utakmicu zbog nemogućnosti okupljanja kadetske ekipe (nekoliko igračica se razbolilo) pa je rezultat registriran 0-20 za ŽKK Livno.

Juniorska utakmica je bila jako uzbudljiva jer je rezultat bio izjednačen do zadnje četvrtine  utakmice. Nažalost naše košarkašice izgubile su tu utakmicu 16 koševa razlike. Rezultat na kraju utakmice bio je 64 – 48. Najefikasnija bila je Josipa Bolotin koja je zabila 19 koševa od čega dvije trice. Istina da mi nemamo nego dvije prave juniorke no to nas ne opravdava da ovako na samom kraju gubimo utakmicu. Iskusnija i možemo reći kvalitetnija ekipa Brotnja koja je bila prvak Bosne i Hercegovine u kadetskom uzrastu prije dvije godine zasluženo je pobjedila.

ŽKK Livno: Bandov, Pavić, Krišto 4, Visković G., Jurkić 5, Mihaljević D.2, Trišo 7, Visković M. 4, Bolotin 19, Mihaljević L. 7.

Nakon tri završena kola naše predkadetkinje drže uvjerljivo prvo mjesto s tri pobjede, bez poraza i koš razlikom +149 što je najimpresivnije. Ovakav rezultat te pobjeda u gostima protiv najvećeg konkurenta gura nas kao glavnom favorita za osvajanje naslova prvaka drugu godinu za redom. Također naše kadetkinje su bez poraza, te posjeduju još veću kvalitetu hrabro najavljujemo dvostruko prvo mjesto. Nažalost naše juniorke morati će još jače i kvalitetnije trenirati kako bi ispunile svoj puni potencijal i bili tamo gdje im je mjesto, na vrhu ljestvice.

Sljedeći vikend u goste nam dolazi ekipa ŽKK Ljubuškog.

Također sljedeći vikend počinje liga mladih BiH a točan protivnik u prvom kolu naših cura znati će se tokom tjedna. Kandidati su: Mladi Krajišnik Banja Luka, Željezničar Sarajevo, Brčanka Brčko, ŽKK Konjic, Čelik Zenica, HKK Posušje,  Jedinstvo Tuzla.

Nakon 5 godinja izbivanja sa scene ŽKK Livno se vraća u ELITU… LIGA MLADIH BiH

Ženska košarka je sport broj 1 u Livnu!

www.zkklivno.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok