Kada se dogodi smrt bliske osobe, bez obzira došlo to iznenada ili bilo očekivano, čovjek za takav strašan događaj nikada nije spreman.

Darijo Srna je znao da mu je otac teško bolestan, ali nadao se da će prebroditi opaku bolest sve do trenutka kada je čuo strašnu vijesti o smrti svog oca Uzeira. Uzeir Srna, nekadašnji golman Neretve, bio je borac do samoga kraja, a sudbina je htjela da se preseli u vječnost nakon utakmice u kojoj je naša reprezentacija izborila pobjedu nad Turskom.

- Kada je Darijo posljednji put vidio oca razgovarali su i otac mu je rekao “Sine, odigraj prvenstvo do kraja” - kazao nam je Renato Srna, Darijev stariji brat, dan nakon pokopa kakav još nije zabilježen u Metkoviću i dolini Neretve. Piše Slobodna Dalmacija.

Riječima “Sine, odigraj prvenstvo do kraja” Uzeir se oprostio od svoga Darija, koji je potaknutim tim snažnim riječima odlučio nastaviti igru u reprezentaciji, te usprkos bolu i gubitku nastupiti u petak protiv Čeha.

Dario je već jučer napustio Metković. Iz Mostara je avionom odletio za Zagreb, a iz Zagreba u naš kamp u Normandiju.

- Ne znam što bih vam rekao. U ovim teškim trenucima za našu obitelj svi smo skupa. Potpora smo Dariju, a i on je potpora nama - rekao nam je Renato.

- Sada kada nema našega oca Uzeira on je stup obitelji - dodaje.

Darijo se priključuje svojim suigračima u reprezentaciji i kreće s pripremama za Češku.

Želi zabiti Česima

- Čitava reprezentacija će utakmicu u petak posvetiti našem ocu Uzeiru - otkrio nam je Renato.

Naime, Darijo je takvu poruku potpore i ohrabrenja primio od Luke Modrića, čiji su roditelji iz Francuske stigli na pogreb u Metković, doprativši Darijevu suprugu Mirelu. Darijo je potresen, ali se dobro drži. Karakteran je i zna da je očeva posljednja želja bila da završi Europsko prvenstvo.

- Otac je želio da završi Euro, njegove riječi dok je još mogao govoriti bile su “Sine, ljudima si obećao, to odradi do kraja”. Darijo je sjeo, pitao nas jeste li za to da idem nazad. Obitelj se složila jer znamo da je to posljednja očeva želja - kazao je Renato.

- Dariju je velika želja zabiti gol u petak za našega oca Uzeira.

Dan nakon pogreba obitelj Srna je pod velikim emocijama. U ime obitelji Renato je posebno zahvalio Hrvatskom nogometnom savezu, našim bivšim reprezentativcima. Vijenac su poslali i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

- Želim zahvaliti i županijskom nogometnom savezu, našoj NK Neretvi, rukometnom klubu, te susjednim nogometnim klubovima Neretvancu, Gusaru i Jadranu, kao i brojnim drugim ljudima koji su usmeno ili pismeno izrazili sućut, te pokojnog nam oca ispratili na vječni počinak - kazao je Renato Srna.

- Ove četiri godine koliko je otac bolovao nije bilo lako. Darijo je sve to proživljavao na svoj način ali to se nikada nije vidjelo na njegovoj igri - zaključio je Renato.

Predsjednik Neretve Goran Komazin Meka ne sumnja da će Darijo u petak dati sve od sebe na travnjaku.

- Ovo prvenstvo je Darijevo iz dva razloga. Prvi je njegov otac Uzeir, koji nas je nažalost nakon utakmice napustio, a drugi je opraštanje Darija od reprezentativnog dresa. Siguran sam da će proći puno godina i vremena dok netko ne obori njegov rekord nastupa u za njega najdražem dresu - dodao je Meka.

- Darija je ovo strašno pogodilo. Uzeir je bio njegov veliki motiv i snaga. Siguran sam da će Darijo sa Uzeirom u srcu i mislima odraditi ovo prvenstvo do kraja na način kako on to samo zna. Darijo je isti na terenu i privatnom životu, nesebičan hrabar i neustrašiv. A najveća karakteristika mu je da je čovjek velikog srca. Darijo je dijete Neretve, Neretva je njegova i Uzeirova posebna ljubav.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok