Glasnogovornica Michaela Schumachera Sabine Kehm potvrdila je u četvrtak da su liječnici u bolnici u Grenobleu počeli s postupkom postupnog buđenja iz kome sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

Schumacherova glasnogovornica u srijedu ujutro istaknula je da su glasine o tome da će liječnici u bolnici u Grenobleu u četvrtak početi buditi Schumachera iz kome neistinite. No, čini se da su glasine ipak bile točne.

Naime, francuski L'Equipe otkriva da je postupak buđenja počeo u četvrtak ujutro, te da je bivši svjetski prvak nakratko otvorio oči.

Vijest je ubrzo potvrdila Schumacherova glasnogovornica, koja je jučerašnji demanti opravdala namjerom da spriječi gužve koje bi u prvom redu stvorili novinari.

L'Equipe navodi i da je njihov izvor naglasio da je Schumacher sjajno reagirao na neurološki pregled i buđenje iz kome, no da bi cijeli postupak mogao trajati čak tjednima.

"Liječnici smanjuju Michaelu dozu sredstava za uspavljivanje, proces buđenja mogao bi biti dugotrajan", priopćila je Kehm.

Nijemac je 29. prosinca zadobio teške ozljede glave prilikom pada na skijanju u francuskom Meribelu. Bio je otada podvrgnut dvjema operacijama na glavi, te se konstantno nalazi u stanju inducirane kome kako bi se smanjio rizik od daljnjeg oštećenja mozga.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok