Premda smo već naviknuti da nas livanjske košarkašice oduševljavaju velikim pobjedama u košarkaškom savezu Herceg-Bosne one su jos više nas oduševile u 1. kolu LIGE MLADIH BiH.

Nakon što su u subotu livanjske kadetkinje svladale ekipu Ljubuškog  u Ligi Herceg-Bosne prelijepi košarkaški vikend nastavile su u nedjelju. U goste su došle ekipe ŽKK Zvornika (kadetska konkurencija) te ekipa Budućnosti iz Bijeljine (juniorke).  Fantastičana je bila Gabriela Visković koja je postigla nevjerojatanih 50 koševa u dvije utakmice. U 12 sati igrana je kadetska utakmica koja je završila rezultatom 97 – 46 za naše košarkašice. Gošće nisu imale nikakve šanse za pobjedu. Najučinkovitija bila je Gabriela Visković koja je u toj utakmici postigla 35 koševa. Sara Jurkić i Lara Mihaljević dodale su po 15.

ŽKK Livno: Bandov I. 2, Pavić 3, Jurkić 15, Visković G. 35, Visković M. 6, Krišto 7, Mihaljević 15, Šarić 8, Krezo, Gunjača 4, Bandov M. 2.

U drugoj utakmici igranoj u 14:30 nažalost, naše juniorke tjesno su poražene od Premijerligaša Budućnosti iz Bijeljine. Rezultat je bio 49-54. Ponovno najefikasnija bila je Gabriela Visković koja je postigla 15 koševa. Ana Trišo pridodala je 13. Nažalost u ovoj kategoriji igramo samo s 3 prave juniorke jer nam je Marija Barać bolesna a Martina Brnić nije bila dostupna. Ekipa Budućnosti je iznimno kvalitetan kolektiv koji je prošle godine osvojio drugo mjesto na Prvenstvu BiH i poraz od 5 koševa razlike je jedna velika moralna pobjeda koja ulijeva samopouzdanja za daljni napredak i pobjede.

ŽKK Livno: Bandov I., Visković G. 15, Pavić, Jurkić 2, Mihaljević D. 3, Krišto, Trišo 13, Mihaljević L. 8, Šarić, Bandov M., Bolotin 5, Visković M. 2. Trener: Edin Doračić

Ovakva pobjeda naših kadetkinja koje nastavljaju svoju dominaciju u BiH košarci zaista je impresivna i velika nagrada za trud koji naše cure svakodnevno ulažu trenirajući i žrtvujući svoje slobodno vrijeme.

Najiskusniji livanjski košarkaški trener Slobodan Lalić “Cico” nakon utakmica izjavio je: “Pratim livanjski sport svakodnevno i ovo je uvjerljivo  najkvalitetniji sportski kolektiv u našoj općini.”

Posebno veseli podatak da je ove utakmice popratio veliki broj gledatelja koji su uživali u fantastičnoj košarci koja se dugo vremena nije igrala u Livnu i evo nakon dosta godina u Livnu će gostovati ekipe iz Banja Luke, Sarajeva, Zenice, Tuzle, Brčkog, Bijeljine, Konjica, Bugojna i Zvornika.

Sljedeće kolo kadetkinje gostuju u Konjicu, a juniorke u Banja Luci.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok