Kao da je vrijeme stalo u odnosu na lipanj i tužni Euro na kojem je Hrvatska izgledala odlično, ali u najvažnijem trenutku, onom protiv Portugala, nije bila na pravom nivou.

Dojam odličan, rezultat slabašan, to je i dalje ocjena Eura, a dvojbe izbornika Ante Čačića praktički su ostale iste.

Hrvatska će u novi ciklus ući s tek jednom figurom manje, slavnih dana Darija Srne više neće biti, ostat će uspomena na njegov dugogodišnji niz u reprezentaciji, ali nema briga oko njegova nasljednika. Šime Vrsaljko, novi igrač Atletica, već je dugo spreman preuzeti Srnine igračke obveze. Piše Večernji.hr.

Osam sigurnih pozicija

Osam je sigurnih pozicija u prvih 11 Ante Čačića. Subašić je na vratima, Vrsaljko i Strinić su bekovi, Ćorluka će biti desni stoper, u veznoj liniji bit će defenzivni Modrić i ofenzivni Rakitić (neće budu li imali privatnih problema), a u napadu su nedvojbeni Perišić i Mandžukić.

S tim da na Mandžukićevu poziciju reflektiraju Nikola Kalinić i Andrej Kramarić, pušu mu u leđa i sigurno ga čine nervoznim. Posebno što se Mandžukiću predbacuje da je u posljednjem ciklusu postigao tek jedan gol. No, Mandžo je “senator” ove reprezentacije, nije igrač koji može ići na klupu tek tako...

Vratimo se opcijama za Tursku. Lijevi stoper trebao bi biti Dejan Lovren s kojim se izbornik uoči Eura razišao, ali sada ga je vratio. Kapetan Liverpoola nije pozvan da bi sjedio na klupi, no pitanje je što o tome misli vrijedni Domagoj Vida, koji u dresu Hrvatske uvijek igra sasvim korektno. Ako bi se gledao igrački kriterij, onda bi Lovren, kao priznati stoper Premiershipa, trebao biti siguran u prvih 11 Hrvatske.

Druga je dvojba treći vezni, koji bi uz Modrića i Rakitića trebao u sredini terena lomiti Turke. Čačićeva sigurna opcija bio je Milan Badelj, koji je standardan u Fiorentini, izbornik ga obožava, ali on je ujedno i najslabija karika u veznom redu. Na njegovo mjesto pretendira Brozović, a nešto bi se moglo upitati i Kovačića.

Marko ga koštao kritika

Čačić je sva ta pitanja riješio tako što je u priču upleo i treću dvojbu, onu na desnom krilu na koje je gurnuo Brozovića, pa Badelj nije bio upitan. Međutim, Pjaca je hit ljetnog prijelaznog roka, stigao je u Juventus, a baš zbog toga što je na Euru, u onoj utakmici s Portugalom mladi napadač dobio tek deset minuta, Čačić je dobio oštre kritike.

On sada kao Juventusov igrač pretendira na desno krilo, kao nova snaga Hrvatske mora biti u prvoj postavi, a na izborniku je da se odluči između Brozovića i Badelja.

Budući da je Brozović ove sezone upisao tek 20-ak minuta, protiv Turske bi mogao startati Badelj. Izbornik ima slatke brige, na raspolaganju mu je 16 super klasa, a protiv Turske bi kockasti mogli istrčati u postavi Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić – Modrić, Badelj – Pjaca, Rakitić, Perišić – Mandžukić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok