Pred oko 150 gledatelja danas je odigrana na Zgonima utakmica 8. kola Druge lige jug u kojoj su seniori remizirali (2-2) s mostarskim HNK Braniteljem.

U prvih 20 minuta utakmice nismo vidjeli niti jednu ozbiljniju šansu. Igralo se većinom na sredini terena, bez rizika. U 26. minuti gosti dolaze do vodstva: po desnoj strani je probio Marino Sabljić koji ostavlja povratnu loptu, a s ruba 16 metara lijepo suprotni kut pogađa Ildar Klarić. Međutim, samo tri minute kasnije, Senedin Hadrović prekrasno u prazan prostor proigrava Matea Velića koji ovakve šanse ne propušta te tako pogađa za poravnanje rezultata.

U drugi dio Troglav ulazi dekoncentrirano i već u 50. minuti gosti dolaze do novog vodstva. Po lijevom boku se sjurio Omer Ćosić, a nespretno loptu u vlastitu mrežu posprema Ivan Pavić. U 58. minuti nove nevolje za Troglav: direktan crveni karton dobio je Jakov Damjanović, koji kao zadnji igrač obrane, u izglednoj gol-situaciji, povlači gostujućeg napadača, a sudac Miličević bez oklijevanja isključuje našeg stopera.

Mostarci su s igračem više još pritisnuli, ne bi li čim prije riješili pitanje pobjednika, ali su pred kraj zaboravili na vlastitu zadnju liniju: u 88. minuti očajnu reakciju u obrani gostiju koristi Matej Bartulica koji predivnim lobom Troglavu donosi vrijedan bod i tako postavlja konačan rezultat: Troglav 2-2 Branitelj.

Današnji sastav Troglava:

Josip Pervan
Matej Bartulica-Jakov Damjanović-Ivan Pavić-Danijel Krivić (C)
Senedin Hadrović-Petar Vukoja-Stjepan Ćosić-Dalibor Omazić
Domagoj Duvnjak-Mateo Velić

Nastupili su još Niko Velić, Ante Salapić, Augustin Bilić.

U idućem kolu momčad Zlatka Čondića gostuje u Jablanici kod FK Turbine.

NK Troglav

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok