U subotu, 15. veljače u školi Donjim Rujanima u župi Lištani kod Livna svečano je otvoren Stolnoteniski klub „Dinara“. Obred blagoslova i otvorenja predvodio je vlč. Ante Vidović, župni vikar u Lištanima u nazočnosti organizatora i upravitelja kluba Bože Perića, Ivana Baruna i Boška Brčića, te lijepog broja djece i njihovih roditelja.

Na početku je nazočne pozdravio upravitelj Perić, i upoznao ih s trenerom Lovrom Perkovićem, koji će dva puta tjedno vježbati djecu osnovnoškolskog uzrasta, zatim se posebno zahvalio Jozi Ćurkoviću-Ćosu iz Čaprazlija na donaciji stola za stolni tenis, te još nekim donatorima iz inozemstva koji su se ponudili da plate članarinu za djecu slabijeg imovinskog stanja.

U prigodnom nagovoru vlč. Vidović je čestitao organizatorima na otvorenju ovoga sportskog zdanja, te preporučio djeci da se učlane u klub i da svoj dolazak na treninge shvate ozbiljno. „Tjelovježba je potrebna tjelesnom zdravlju, a pridonosi i duševnoj uravnoteženosti i bratskim odnosima među ljudima bez obzira na podrijetlo, narodnost i društveni položaj. Stoga Bog odobrava i blagoslivlja i kad se prepuštamo dokolici radi odmora i tjelovježbe.“ poručio je vlč. Vidović.

Na ozarenim dječjim licima se vidjela radost što će napokon u svojoj sredini moći slobodno vrijeme kvalitetno osmisliti, jer su do sada za sličnim sadržajem morali putovati u Livno udaljeno 30 km. Primjer je to povratničkog entuzijazma, jer se mjesto Donji Rujani nalazilo na negdašnjoj prvoj crti bojišnice, te je sadašnja malobrojna populacija povratnika, zaboravljena od gotovo svih, suočena s očuvanjem gole egzistencije i života dostojna čovjeka, ali još uvijek tinja život u ovom kraju, jer se naš čovjek ne predaje lako.

kta/tabb

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok