Prvak svijeta u boksu u teškoj kategoriji Britanac Tyson Fury demantirao je da se povlači iz boksa.

On je naveo da je objavu o umirovljenju napisao da bi pokazao "kakvi su mediji", prenosi B92.

Fury je prošle godine šokirao svijet boksa kad je pobijedio prvaka Vladimira Klička i postao prvak svijeta. Od tada se nije borio i dva puta je odgađao revanš s Ukrajincem, prvi put zbog ozljede zgloba, a drugi put zbog mentalnih problema. U rujnu je otkriveno da je na doping testu bio pozitivan na kokain.

Poslije toga je promenio ime na Twitteru u "Tyson Montana", a na profilnu sliku je stavio fotografiju na kojoj je njegova glava namontirana na tijelo kriminalca Tonija Montane iz filma "Lice s ožiljkom", kako sjedi za stolom na kome su velike količine kokaina.

Potom je objavio da odlazi u mirovinu uz vulgarnu poruku navijačima. Samo nekoliko sati poslije toga objavio je sasvim drugačiju poruku.

- Mislili ste da ćete se tako lako otarasiti Kralja Cigana? Ovdje sam da bih ostao. Najveći sam. Ovo vam samo pokazuje kakvi su mediji - napisao je Fury.

Poslije toga je objavio svoju fotografiju s pojasevima prvaka na kojoj piše "Ciganski ratnik, cigansko srce, ciganska krv" uz poruku "Čim se oporavim, branit ću ono što je moje - teškaški tron".

Fury je često imao verbalne ispade i ekscentrično se ponašao, zbog čega je u svijetu boksa imao mnogo neprijatelja, ali i vjernih obožavatelja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok