Hrvatska nogometna reprezentacije igrat će u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj zajedno s reprezentacijama Italije, Norveške, Bugarske, Malte i Azerbajdžana odlučeno je na ždrijebu u Nici.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila smještena u drugu jakosnu skupinu zajedno s Belgijom, Češkom, Danskom, Mađarskom, Irskom, Švedskom, Švicarskom i Ukrajinom i s njima nije mogla igrati.

Ždrijeb kvalifikacija je održan u Palais des Congres Acropolis u Nici, a 53 momčadi su podijeljene u osam skupina po šest reprezentacija i jednu skupinu s pet momčadi, u kojoj je smještena reprezentacija domaćina Francuske. Međutim, rezultati 'Tricolora' neće se računati.

Na EP-u koje će se održati od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. po prvi put će nastupiti 24 umjesto dosadašnjih 16 reprezentacija. U Francuskoj će osim domaćina, igrati još 23 reprezentacije - prve dvije iz svake skupine, najbolja trećeplasirana, te još četiri momčadi kroz dodatne kvalifikacije preostalih trećeplasiranih.

Kvalifikacije će početi u rujnu ove godine, a nedugo poslije ždrijeba bit će objavljen i točan raspored odigravanja utakmica. Uefa je u ovom kvalifikacijama uvela 'produženi vikend'. Umjesto dosadašnjih reprezentativnih dana, u ovim kvalifikacijama će se igrati od četvrtka do nedjelje, a ekipe koje će imati samo jednu utakmicu iazbrat će dan, a oni s dvostrukim prgramom igrat će četvrtak - nedjelja, petak - ponedjeljak ili subota - utorak.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za EP 2016. u Francuskoj nastupiti u skupini B sa eprezentacijama Belgije, Izraela, Walesa, Cipra i Andore.

Hina

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok