Foto: NK Troglav, arhiva

Jučer je na stadionu Elić Luka u Grudama odigrano 15. kolo Druge lige FBiH grupa jug, ujedno i posljednje u ovoj polusezoni.

Po izuzetno hladnom vremenu te nevjerojatno loše pripremljenom terenu, domaće su Grude i Troglav odigrali jako čvrstu utakmicu u kojoj su na kraju podijelili bodove. Blatnjav teren nije dozvoljavao pretjerano gledljivu i kvalitetnu igru, kratkih dodavanja nije bilo i stoga se sva ideja obje momčadi svodila na prebacivanje linija i slanje dugih lopti ‘u gužvu’. U takvim uvjetima na početku su se bolje snašli Gruđani koji u 26. minuti dolaze u vodstvo, a prekrasan pogodak pod prečku vratara Buče postigao je kapetan Mario Mikulić.

S minimalnom prednošću Gruda otišlo se na predah, a u drugi dio Troglav ulazi puno odlučnije i bolje nego u prvih 45 minuta. Visok presing se isplatio u 51. minuti, kad pogađa Pere Čolak na asistenciju Filipa Čačije. Do kraja susreta nije bilo puno šansi, ali vrijedi istaknuti 73. minutu u kojoj je Troglav ostao s igračem manje, nakon što direktan crveni karton zbog namjernog udaranja laktom dobiva Marin Krišto.

Današnju je utakmicu obilježila gromoglasna podrška nikad brojnije Konjice, koja je sa svojih 70ak članova svih 90 minuta bila naš 12. igrač i stoga im se ovim putem zahvaljujemo na cijeloj polusezoni u kojoj su bili vjerni i kad stvari nisu išle onako kako treba! Hvala Vam!

Sastav Troglava (5-3-2)

Admir Bučo
Mateo Barać-Niko Velić-Dalibor Omazić-Marin Krišto-Danijel Krivić (C)
Senedin Hadrović-Petar Vukoja-Filip Čačija
Pere Čolak-Mateo Velić

Nastupili su još Josip Kovač, Jasmin Delić i Domagoj Duvnjak, a utakmicu su s klupe za pričuve odgledali i Ante Romić, Stjepan Ćosić, Denis Križan i Robert Lozančić.

Troglav je polusezonu završio na solidnom sedmom mjestu s 22 osvojena boda. U 14 utakmica momčad Zlatka Čondića ostvarila je 6 pobjeda, 4 poraza i 4 remija, a sve to uz gol razliku od 25 postignutih i 21 primljen pogodak. Igračima i stručnom stožeru čestitamo na izuzetno korektno odrađenom poslu u dosadašnjem dijelu sezone te svima u klubu želimo puno sreće za nastavak koji nas očekuje na proljeće 2017. godine!

NK Troglav

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok