Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije  Bosne i Heregovine na današnjoj sjednici donio je odluku o uvođenju  zabrane za gostujuće navijače.

" Uz uvažavanje odluke Nogometnog saveza BiH  o zabrani za gostujuće navijače klubova Premijer lige BiH, a imajući u vidu trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovni, uvodi se zabrana organiziranog odlaska navijača klubova Prve lige FBiH na gostujuće utakmice. Zabrana se odnosi na organizirane odlaske i posjete navijača kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujućeg tima a u cilju izbjegavanja mogućih sukoba i korištenja takmičenja NS FBiH i utakmica u mogućem promoviranju okupljanja i manifestiranja nesportskih aktivnosti na i oko stadiona, kao i na maršutama putovanja", priopćeno je je iz NSFBiH.

IO NSFBiH odlučio je da nogometnim klubovima Mladost, Troglav i Podgrmeč dozvoli da drugi dio sezone 2013/2014 mogu igarti na vlastitim stadionima, "uvažavajući dinamiku započetih radova na poboljšanju stanja infrastrukture".

Između ostalih točaka sjednice IO NSFBiH,  konstatirano je da je savez izvršio sve pripreme za početak nastavka natjecanja u sezoni 2013/2014 u Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH i ostalim ligama u nadležnosti NS FBiH.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok