U poslijednjem susretu 12.kola 1.HMNL, Alumnus je slavio protiv Vrgorca rezultatom 6:4!

Posljednji derbi 12. kola 1.HMNL bio je ostavljen za Alumnus i Vrgorac. Tako su se nakon prvoga kola ove dvije ekipe ponovno susrele, ali ovoga puta u Zagrebu. Piše Svijet futsala.

U prvome susretu ove sezone, Studenti su uspjeli iznenaditi Vrgorac na njihovom parketu pa je tako rezultat od 4:6, naravno u korist gostiju, kod glavnog stratega Vrgorca, Mladena Perice Šrtle, ostavio gorak okus u ustima. Treba napomenuti kako je Vrgorac u prvim kolima imao određene poteškoće, a do pobjede je došao tek u petom kolu i to protiv Osijeka, kojega je nedavno izbacio iz Kupa.

Obje ekipe nalaze se na pragu mjesta koji odvodi u playoff pa je time večerašnja utakmica bila veliki ispit. Vrgorac je prije susreta bio bolje pozicioniran, na osmome mjestu s 14 bodova, dok je Alumnus s bodom manje zauzeo devetu poziciju na prvenstvenoj tablici.

Za početnu petorku, Ungarov je izabrao Hezlera na vratima te Markića, Matana, Pintara i Pajalića, dok je Vrgorac na parket izašao s Hercegom na vratima te Pervanom, Stankovićem, Subotićem i Martincem.

Susret je krenuo uzbudljivo od samog starta, a već u drugoj minuti Pajalić je donio vrijedno vodstvo domaćinu. Samo dvije minute poslije Ante Matan pronalazi put do mreže te podebljava prednost.

Šok na licima Vrgorčana mogao se jasno vidjeti te iako su u narednim minutama stali na loptu i primirili situaciju, Mario Pintar se pridružuje početnom dvojcu odvodeći Alumnus na 3:0. Igrala se 12. minuta susreta, a činilo se kako je Vrgorac već na koljenima.

Kao potvrdu odlične predstave domaćina u prvih 20 minuta pobrinuo se Ivan Matan koji prije odlaska na odmor potvrđuje dobru formu i zabija za već visokih i dalekih 4:0.

Početak drugog dijela donio je nešto mirniju predstavu obje ekipe. No baš kada se činilo kako će Alumnus mirno privesti utakmicu kraju, u 32. minuti Saša Subotić smanjuje na 4:1.

Brzo je odgovorio strijelac prvog pogotka Ivan Tvrtko Pajalić koji dvije minute nakon, vraća prednost od četiri gola i postavlja rezultat 5:1. No Vrgorac je u tim trenutcima ubrzao igru pa na scenu ponovno stupa Saša koji smanjuje na 5:2 samo minutu poslije.

Inspiriralo je to još jednog igrača iz redova Vrgorca, jer se u 36. minuti ukazuje Duško Martinac koji zabija za 5:3 i sitnu nadu za dolazak do izjednačenja. Međutim Alumnus, koji se pred kraj utakmice malo opustio, to ipak nije dozvolio jer Dario Markić s početkom 40. minute zabija za 6:3.

Ipak, vremena je još ostalo i za pogodatak Maria Hercega koji postavlja konačnih 6:4. Tako je ekipa Alumnusa ponovno slavila protiv Vrgorca i to istim rezultatom kao i u njihovom posljednjem susretu.

S nova tri boda, Alumnus je sada skočio na šesto mjesto te dijeli isti broj bodova s Osijekom koji je zadržao petu poziciju zbog bolje gol razlike. Ukupni poredak na tablici 1.HMNL pogledajte u nastavku!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok